Натуральні ферменти в Ензимному пілінгу

 

ФЕРМЕНТАЦІЯ – це розпад великої молекули на безліч маленьких частинок, а чим менший розмір молекули, тим швидше і легше вона проникає в клітини. Простіше кажучи, це реакція класичного бродіння. Підселені бактерії харчуються цукром та крохмалем, перетворюючи їх на інші речовини — амінокислоти, ферменти, гази чи спирти.

Саме компанія KART у далекому 1993 році розпочала експерименти щодо отримання натуральних ферментів (ензимів) для застосування у косметологічній практиці. У ході цих експериментів дослідники з’ясували, як саме зберігаються ферменти у фруктах, овочах та ягодах без втрати їх корисних властивостей.

Ензими дуже примхливі та вимагають певних умов «проживання», інакше вони перестають працювати і стають марними!

Чи звертали Ви увагу на те, що у поміщеного в холодильник томату, пропадає запах? Він не пахне помідором, він як пластиковий, ненатуральний. І навіть якщо він полежить потім у теплі, запах не повернеться. Це відбувається тому, що при охолодженні частина ферментів, у тому числі відповідальні за його аромат, зруйнувалась і це вже не такий корисний томат. Ферменти загинули і вони не відновилися.

Виходячи з цих експериментів, перед компанією KART стояло непросте завдання виділити з фруктів та овочів робочу форму ферментів: «Перше, що ми зрозуміли, це те, що нам знадобляться тільки свіжі овочі та фрукти, які не будуть піддаватися термічній обробці. Грунтуючись на найдавнішому досвіді отримання ензимів – бродінні, ми отримали найефективнішу робочу форму ензимів»

ПЕРЕВАГИ ФЕРМЕНТІВ У КОСМЕТОЛОГІЇ:

  • для ферментації не потрібні розчинники (такі як гліколі), цей процес абсолютно «зелений» – у сировині підселяють бактерії, вистоюють і потім очищають;
  • для продуктів з високим вмістом ферментованих екстрактів потрібно менше консервантів, оскільки цей процес гальмує окислення, а отже, ризик подразнення шкіри знижується;
  • біоферментовані цукру – це не тільки зволожуючий агент, але і заспокійливий, тобто здатний знизити реактивність шкіри та уповільнити запальний процес;
  • ферментовані лакто- та біфідобактеріями засоби підтримують мікробіоту шкіри в балансі.
  Источник: https://www.instagram.com/kart.academy

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.